Gynaecologie paard

Gynaecologie

Innovatieve technieken en uitgebreide onderzoeken maken steeds meer mogelijk op het gebied van gynaecologie en vruchtbaarheidsbegeleiding bij merries.

De mogelijkheden
Naast uitgebreide kennis van- en ervaring met reguliere vruchtbaarheidsbegeleiding, bieden we ook embryotransplantatie aan. Indien gewenst kunt u uw merrie bij ons stallen totdat zij drachtig is. Beschikt u zelf over een opvoelbox? Dan kunnen we de merrie gewoon bij u op stal scannen. Daarnaast kunt u bij ons terecht om sperma van diverse hengsten te bestellen. Ook kunnen wij diepvriessperma voor u opslaan.

Optimale zorg voor merrie en veulen
Van embryo tot geboorte en ook daarna blijven wij optimale zorg bieden aan merrie en veulen. Een proces waarbij we niet alleen medische kennis en ervaring toepassen, maar we ook waarde hechten aan persoonlijke begeleiding aan u als eigenaar.

Bespreek uw opties
Wilt u een uitgebreid gesprek om de mogelijkheden door te nemen? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord. Ook kunt u zich aanmelden voor ons gynaecologiespreekuur. U en uw paard zijn welkom op maandag, woensdag en vrijdag, tussen 8:00 en 9:00 uur. De spreekuren vinden plaats bij ons in de kliniek in Bunschoten-Spakenburg. U dient zich hier van te voren telefonisch voor aan te melden via 033 – 246 03 05.

Embryotransplantatie paard2021-05-20T08:11:47+00:00

Embryotransplantatie

Embryotransplantatie is een voortplantingstechniek waarbij men een embryo wint van de donormerrie en deze overplaatst in een draagmerrie. Deze techniek biedt mogelijkheden voor zowel oudere merries die zelf niet meer een veulen kunnen voldragen, als merries die hoog in de sport lopen. De sportcarrière hoeft hierbij niet onderbroken te worden om nakomelingen voort te brengen.

Door middel van embryotransplantatie kunnen bovendien uit genetisch waardevolle merries meerdere embryo’s per seizoen gespoeld worden, wat voor de fokkerij zeer interessant is.

Tijdens dit traject dienen de donor en draagmerrie gelijk te lopen in hun cyclus, deze synchronisatie vergt een intensievere merriebegeleiding. Mocht u niet over een eigen draagmerrie beschikken, kunnen wij voor u bemiddelen in het vinden en huren van een geschikte merrie.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.

2021-05-20T08:07:39+00:00
Go to Top