Spoedgeval? Bel 033 – 246 03 05

Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar en u wordt altijd geholpen door een erkende dierenarts voor gezelschapsdieren, paarden of landbouwhuisdieren.

De meeste spoedgevallen zult u zelf wel als spoedgeval herkennen, maar soms is dat echter lastig. Daarom staan hieronder een aantal veel voorkomende spoedgevallen waarbij directe actie geboden is. Uiteraard kunnen wij niet alle spoedgevallen voor u beschrijven. Bel bij twijfel altijd met onze praktijk voor overleg.

Veel voorkomende spoedgevallen voor:

Benauwdheid kan een levensbedreigende situatie zijn. Let hierbij op het blauw worden van de tong, het pompen van het lichaam, het snakken naar adem en het met gestrekte hals ademhalen. Een aanrijding, verslikking, long- en hartprobleem zijn vaak onderliggende oorzaken hiervan.

Verwondingen (bijtwonden) met groot bloedverlies kunnen levensbedreigend zijn. Telefonisch zullen wij u al adviseren hoe het bloedverlies te stelpen. Wonden die gehecht moeten worden behandelen wij het liefst binnen een paar uur na het ontstaan van de verwonding. Ook bij bijtwonden na een vechtpartij is het altijd belangrijk contact op te nemen. Denk verder ook aan interne bloedingen na bijvoorbeeld een aanrijding en aan botbreuken.

Plasproblemen komen met name bij mannelijke dieren regelmatig voor. Het gaat hier om dieren (meestal katers) die proberen te plassen zonder dat er urine komt. Vaak is er dan sprake van een verstopping door blaasgruis of steentjes, die bij te laat behandelen tot nierproblemen en zelfs de dood kan leiden.

Maagtorsie is een verdraaiing van de maag die we met name bij grote honden zien. De klachten die ze krijgen zijn pogingen tot overgeven zonder dat er wat komt, opzwellen van de buik en het sloom worden van de hond. Zodra u aan een maagtorsie denkt is het belangrijk om te bellen: de conditie van de hond gaat in korte tijd hard achteruit.

Vergiftigingen kunnen voorkomen in allerlei vormen. Als u gezien heeft dat u hond bijvoorbeeld rattengif, medicijnen of chocolade heeft gegeten is het verstandig direct contact op te nemen zodat we het dier tijdig kunnen laten braken als dat nodig is. Neem dan indien mogelijk de bijsluiter of het etiket mee. Verschijnselen van vergiftiging kunnen heel verschillend zijn en ook verschillende behandelingen nodig hebben.

Wij zijn één van de weinige praktijken waarbij u 24/7 terecht kunt met uw huisdier en u komt altijd een vertrouwd gezicht tegen. Geen doorverwijzing naar een andere praktijk of spoedkliniek ver weg als uw huisdier een dierenarts nodig heeft. Deze service verlenen wij  aan al onze vaste clientèle. Wij kennen het medisch dossier van uw huisdier en kunnen dan accuraat en optimaal behandelen.

Wilt u ook vaste klant worden?
Neem dan contact op met 033 – 246 03 05 en u bent verzekerd van de beste zorg voor uw huisdier: dag en nacht!

U kunt dit delen: