Acties

Februari: Maand van het gebit

In de maand van het gebit bieden wij 10 % korting op een gebitsbehandeling bij uw hond of kat! Tevens ontvangt u 10% korting op gebitsproducten en voeding. Twijfelt u over het gebit van uw huisdier, dan kunt altijd een afspraak maken of een keer binnenlopen voor een gratis gebitscontrole bij uw huisdier.

September en oktober 50% korting op de ACTH test paard

In september en oktober kunt u uw paard laten testen op de ziekte van Cushing, ofwel PPID. PPID, een storing in de hormoonafgifte in de hypofyse, kan onder andere hoefbevangenheid, vermageren, verminderd presteren en vachtveranderingen veroorzaken. Met name hoefbevangenheid is een ernstige aandoening. Over het ontstaan, de symptomen en de behandeling komen in de praktijk regelmatig vragen.

Oorzaken
Hoefbevangenheid kan diverse oorzaken hebben. We kunnen ze globaal onderverdelen in een probleem in de hormoonhuishouding, een verkeerd dieet, een ernstige ziekte (diarree of koliek) of overbelasting. Bij meer dan 70 procent van de paarden met hoefbevangenheid in het najaar blijkt PPID (Pituitary Pars Intermedia Dysfunction) de oorzaak. PPID stond vroeger bekend als de ziekte van Cushing. Grofweg zien we PPID vaker bij paarden en pony’s die ouder zijn dan 15 jaar, maar het wordt steeds duidelijker dat het ook bij jongere paarden kan voorkomen. Het is daarom verstandig dieren die hoefbevangen worden zonder duidelijke aanleiding, of die verschijnselen vertonen van PPID, hierop te laten testen. U krijgt op de test 50% korting.

Mei: Week van het huisdier

Ieder jaar organiseert het LICG ‘de week van het huisdier’. In deze week wordt er extra aandacht gegeven aan een thema door het LICG vastgesteld.

Juni: Chipmaand

Juni is de ‘chipmaand’. In juni kunt u tegen een gereduceerd tarief uw huisdier laten chippen. Klik hier voor alle informatie rondom het chippen en de chipmaand.