Laboratorium

In ons moderne laboratorium kunnen wij veel verschillende onderzoeken uitvoeren. Onderzoek van bloed, ontlasting en urine geeft veel informatie over bepaalde ziekten en de gezondheid van uw dier.

Als wij bij uw hond een bloedonderzoek uitvoeren, hebben we dezelfde dag nog een beeld van hoe de organen functioneren en of er sprake is van bloedarmoede of een ontstekingsbloedbeeld. Onze praktijk is in het bezit van een modern bloedonderzoekapparaat. Soms sturen we aanvullende bloedonderzoek op naar een gespecialiseerd laboratorium, dan volgt de uitslag binnen enkele dagen.

Zo is het voor oudere honden en (oudere) honden die onder narcose gaan verstandig een bloedonderzoek uit te voeren om tijdig eventuele aandoeningen aan het licht te brengen. De waardes in het bloed kunnen afwijkend zijn, zonder dat de hond klachten heeft. Indien nodig kun je bij een narcose rekening houden met deze afwijkende waardes en indien nodig een behandeling starten.

Ook voor ontlastingonderzoek en urineonderzoek kunt u bij ons terecht. Een deel van deze onderzoeken doen wij direct in de praktijk. Andere onderzoeken vinden plaats in een gespecialiseerd laboratorium.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.