Chippen

Per 1 april 2013 geldt er een chip- en registratieverplichting voor alle pups en voor honden die ingevoerd worden uit het buitenland.

Pups die vanaf 1 april 2013 geboren worden moeten binnen 7 weken gechipt worden en binnen 8 weken bij een aangewezen databank worden geregistreerd door de fokker. Alle honden, ongeacht leeftijd, die vanaf 1 april 2013 datum worden meegenomen uit het buitenland, moeten binnen 2 weken worden geregistreerd door de persoon die de hond importeert. Zij moeten al gechipt zijn om Nederland in te mogen.

Een chip, of transponder, is een buisje zo groot als een rijstkorrel dat door de dierenarts met een naald onder de huid van uw huisdier wordt gebracht, links tussen de schouderbladen.
Het inbrengen van de chip (het chippen) is relatief pijnloos voor de hond en te vergelijken met andere injecties.
In de chip zit een microchip waarop het registratienummer is opgeslagen. Met behulp van een speciaal afleesapparaat kan dit nummer worden afgelezen. De dierenartsen en dierenambulances beschikken over een afleesapparaat. Met behulp van het registratienummer kunnen de gegevens van de eigenaar van de hond worden opgevraagd. Wij zorgen als wij uw pup chippen dat we altijd uw gegevens aan het registratienummer koppelen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.