Laboratorium

In ons moderne laboratorium kunnen wij veel verschillende onderzoeken uitvoeren. Onderzoek van bloed, ontlasting en urine geeft veel informatie over bepaalde ziekten en de gezondheid van uw kat. Onze praktijk is in het bezit van moderne bloedonderzoekapparatuur.

Als wij bij uw kat bloedonderzoek uitvoeren, hebben we dezelfde dag nog een beeld van hoe de organen functioneren en of er sprake is van bloedarmoede of een ontstekingsbloedbeeld. Soms sturen we aanvullende bloedonderzoek op naar een gespecialiseerd laboratorium, dan volgt de uitslag binnen enkele dagen.

Zo is het voor oudere katten en (oudere) katten die onder narcose gaan verstandig een bloedonderzoek uit te voeren om tijdig eventuele aandoeningen aan het licht te brengen. Zo komt bijvoorbeeld nierfalen veel voor bij de kat. De waardes in het bloed zijn dan al afwijkend, terwijl de kat nog geen klachten heeft hiervan. Zo kun je ziekte en schade aan organen voorkomen.

Ook voor ontlastingonderzoek en urineonderzoek kunt u bij ons terecht. Een deel van deze onderzoeken doen wij direct in de praktijk. Andere onderzoeken vinden plaats in een extern laboratorium.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.