Vaccineren

Tijdens uw jaarlijkse bezoek voor de inenting kijken wij uw hond helemaal na. Tijdens dit klinisch onderzoek kijken we naar de algehele gezondheidstoestand van uw hond: ogen, oren, gebit, gewicht ademhaling, hart, enzovoort.

Dit onderzoek doen wij met twee redenen. Ten eerste is het belangrijk dat een hond gezond is en een goed immuunsysteem heeft op het moment dat hij een vaccinatie krijgt. Daarnaast is het goed om uw hond eens per jaar helemaal na te laten kijken. Zo ontdekken we eventuele ziektes in een eerder stadium en kunnen we, indien nodig, vroegtijdig een evenuele behandeling inzetten.
Als u uw hond goed laat inenten is hij beschermd tegen de volgende ziektes: hondenziekte, parvo, hepatitis (leverziekte) en de ziekte van Weil. Van deze ziektes kan uw hond ernstig ziek worden of zelfs doodgaan. Dit is de reden dat honden preventief ingeënt worden.

Voor hondenziekte, parvo en hepatitis hoeft uw hond maar eens per drie jaar te worden ingeënt. De inenting voor de ziekte van Weil geeft slechts een jaar bescherming. Daarom werken wij met het schema waarbij uw hond eens in de drie jaar een ‘grote cocktail’ krijgt en in de tussenliggende jaren een ‘kleine cocktail’. Zo is uw hond altijd goed beschermd. Klik op onderstaande document voor het vaccinatieschema en de uitleg over de ziektes waartegen gevaccineerd wordt.

Gaat uw hond naar plekken waar veel honden samenkomen, zoals een cursus, shows of een pension? Dan raden wij u aan om uw hond ook te laten inenten tegen kennelhoest. Dit is meestal geen dodelijke ziekte maar wel een erg besmettelijke ziekte. Bovendien kan uw hond er behoorlijk ziek van worden. Kennelhoest is vaak goed te behandelen, maar voorkomen is beter dan genezen.

Gaat uw hond naar het buitenland? Dan is het verplicht om uw hond te vaccineren tegen hondsdolheid (rabies). Let op: Voor de meeste landen moet dit minimaal 3 weken voor vertrek gebeuren. Deze vaccinatie is drie jaar geldig. In Nederland komt deze dodelijke ziekte niet meer voor, waardoor deze enting niet standaard wordt gegeven.

Heeft u een pup? Dan geldt een opbouwend vaccinatieschema. Klik op onderstaande document voor meer informatie.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.