Pup

Een pup in huis is een groot feest! Om zoveel mogelijk plezier te hebben van uw aanwinst en problemen te voorkomen, is het belangrijk dat u goed bent voorbereid. Wij hebben de belangrijkste tips voor u op een rij gezet.

Verzamel veel informatie

Als u van plan bent om een pup aan te schaffen, zorg dan dat u van te voren veel informatie verzamelt. Zo is het belangrijk om goed te kijken welk type hond bij u (en uw gezin) past, wat het opvoeden van een pup met zich meebrengt en wat een goede plek is om een pup te kopen. Verdiept u zich goed in het ras van de hond dat u wilt aanschaffen. Spelen er bijvoorbeeld erfelijke ziekten? Hetzelfde geldt als u een kruising van twee rassen wilt aanschaffen.

Kijk ook eens op de rashondenwijzer of op de website van het LICG.

Kom kennismaken

Zodra de pup in huis is, komen er vaak nog veel vragen bij u op. Wij raden u daarom aan om meteen de volgende dag bij ons langs te komen voor een kennismakingsconsult. Zo kunnen wij kennismaken met u en uw pup en natuurlijk andersom. Meestal is er op dat moment geen enting of andere ingreep nodig, waardoor de pup niet direct een negatieve ervaring heeft in de dierenartspraktijk.

Tijdens het kennismakingsconsult kijken we uw hond helemaal na en bespreken we een aantal zaken die belangrijk zijn bij pups, zoals ontwormen, chippen, voeding, puppycursus en entingen. Ook kunt u dan uiteraard al uw vragen aan ons stellen. Een deel van de informatie kunt u alvast vinden in het onderstaande bestand.

Verzekeren

Het is ook goed na te denken over een eventuele verzekering voor uw hond. Een verzekering kost uiteraard premie, maar is zeker het overwegen waard. Er zijn verschillende aanbieders van verzekeringen voor huisdieren. De voorwaarden verschillen per aanbieder. Op www.verzekerjehuisdier.nl kun je gemakkelijk de verschillende aanbieders vergelijken.

Succes en tot ziens in de praktijk met uw nieuwe aanwinst!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.