Vakantie

Als u op vakantie gaat moet er vaak een hoop geregeld worden voor uw hond. Hieronder hebben we de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.

Gaat uw hond naar een pension?

Als uw hond naar het pension gaat is het belangrijk dat de inentingen in orde zijn. De meeste pensions willen dat uw hond ook is ingeënt tegen kennelhoest. Dit is een ziekte die vaak voorkomt op plekken waar veel honden bij elkaar komen, uw hond kan er erg van gaan hoesten. Overleg tijdig met het pension welke vaccinaties zij verplichten.

Gaat uw hond mee op vakantie?

Als uw hond meegaat op vakantie zult u ook rekening moeten houden met een aantal zaken. Zodra u met uw hond de grens over gaat, moet hij verplicht gechipt zijn en ingeënt tegen hondsdolheid (Rabiës). Let op: de inenting moet minimaal 3 weken voor vertrek plaatsvinden. Voor enkele landen zijn er aanvullende eisen. Wij adviseren u om dit goed uit te zoeken en helpen u daar graag bij. Doe dit geruime tijd voordat u op vakantie gaat.

Buitenlandziektes

In Zuid-Oost Europa komen ziektes voor die wij hier vanwege ons klimaat niet kennen. Het is daarom belangrijk uw hond hier op de juiste manier tegen te beschermen.
Klik op onderstaande document voor meer informatie!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.