Vuurwerk

Vuurwerk rondom oud en nieuw is voor katten vaak een angstige gewaarwording.

Vuurwerkangst is een bekend verschijnsel, maar niet normaal. In het algemeen lijken katten minder last te hebben van vuurwerkangst dan honden. Dit komt waarschijnlijk omdat de kat van nature meer met rust gelaten wordt en zijn eigen plek opzoekt.

Om uw kat wat minder angstig te laten zijn kunt u rondom oud en nieuw in huis onderstaande voorzorgsmaatregelen nemen rondom oud & nieuw

Voorzorgsmaatregelen

  • gordijnen sluiten (tegen lichtflitsen)
  • muziek, radio of tv aanzetten (overstemt het geknal)
  • Zorg ervoor dat uw kat zich ten alle tijden terug kan trekken op een voor hem veilig en beschermd plekje (rustig en donker). Laat bijvoorbeeld de kat onder het bed of in de kast zitten als hij zich daar prettig voelt
  • Laat de kat 2 dagen voor oud- en nieuw niet naar buiten en hou hem binnen tot na oud- en nieuw. Houdt kattenluiken goed dicht!

Medicijnen

Het angstgedrag is eventueel ook tijdelijk te onderdrukken door middel van medicijnen.

Feliway®: Dit is verkrijgbaar als een verdamper voor in het stopcontact of in een spray om bijvoorbeeld uw kat zijn mandje in te sprayen. Het geeft synthetische feromonen  of welke een geruststellende werking hebben op de kat.

Zylkène® is een voedingssupplement, welke de stress vermindert van uw kat. Dit kan als capsule of poeder over het voer gegeven worden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.