Vakantie

Als u op vakantie gaat moet er vaak een hoop geregeld worden voor uw kat. Hieronder hebben we de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.

Gaat uw kat naar een pension?

Als uw kat naar het pension gaat is het belangrijk dat de inentingen in orde zijn. De meeste pensions willen dat uw kat is ingeënt tegen Katten- en Niesziekte. Sommige pensions stellen het ook verplicht dat uw kat gevaccineerd is tegen Bordetella. Vraagt u dit na bij het pension waar uw kat verblijft gedurende uw vakantie.

Gaat uw kat mee op vakantie?

Als uw kat meegaat op vakantie zult u ook rekening moeten houden met een aantal zaken. Zodra u met uw kat de grens over gaat, moet hij verplicht gechipt zijn en ingeënt tegen hondsdolheid (Rabiës). Let op: de inenting moet minimaal 3 weken voor vertrek plaatsvinden. Voor enkele landen zijn er aanvullende eisen. Wij adviseren u om dit goed uit te zoeken, bijvoorbeeld bij de ambassade. Doe dit geruime tijd voordat u op vakantie gaat.

Blijft uw kat thuis?

Zorgt u dan dat er genoeg voeding en water beschikbaar is en er in ieder geval dagelijks iemand naar de kat toe gaat. En laat een telefoonnummer van u en de dierenarts achter voor het geval er iets aan de hand is met de kat.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.