Sarcoïdbehandeling

Sarcoїden zijn de meest voorkomende huidtumoren bij paarden en komen bij alle rassen voor. Sarcoїden bevinden zich meestal op de dunbehaarde huid, zoals lippen, liezen en oogleden. De diagnose kan gesteld worden aan de hand van de lokalisatie, groeisnelheid en aard van het weefsel. De definitieve diagnose stellen we echter na het nemen van een biopsie; het wegnemen van een stukje weefsel.

Sarcoїden zijn op verschillende manieren te behandelen, onder andere met immuuntherapie en cryo-therapie. Daarnaast bieden wij een andere, veelbelovende manier van behandelen aan; namelijk met Liverpool Sarcoїd Crème.

Behandeling met Liverpool Sarcoїd crème
De Liverpool Sarcoїd Crème is ontwikkeld door Pr. Knottenbelt, een specialist op het gebied van sarcoїdebehandelingen. De crème werkt cytotoxisch en heeft al een groot aantal paarden succesvol behandeld. Eén van onze artsen heeft nauw contact met de University of Liverpool, waar de crème haar oorsprong vindt. Wij kunnen de crème bestellen zodra de diagnose gesteld is en zijn ook gekwalificeerd om de crème aan te brengen. In verband met veiligheidsvoorschriften is het verboden om dit zelf te doen. Uw eigen dierenarts kan u na het stellen van de diagnose eventueel naar ons doorverwijzen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.