Tandheelkunde

Wist u dat 80% van de honden die ouder zijn dan drie jaar gebitsproblemen hebben? In eerste instantie merkt u niet aan uw hond dat hij gebitsproblemen heeft. Later kunnen er klachten optreden, zoals stinkende adem, moeilijk eten en minder vrolijk.

Gratis controle

Gebitsproblemen kunt u beter voor zijn! Daarom kunt u langs komen op één van onze vestigingen en het gebit van uw hond gratis na laten kijken. Onze tandheelkundige assistent geeft u tijdens de controle informatie en leert u hoe u zelf het gebit van uw hond kunt verzorgen. Bel voor een afspraak met een van onze assistentes.

Wat kunt u doen ter preventie van gebitsproblemen?

Tandenpoetsen is het belangrijkst. Met een klein tandenborsteltje, een vingerborsteltje of een katoenen gaasje om de vinger en speciale tandpasta kunt u aan de slag. Laat uw hond langzaam wennen aan het poetsen. Oefen iedere dag eventjes en bouw het langzaam op. Met veel geduld en beloninkjes zal het vast lukken!  U kunt altijd een afspraak maken om langs te komen op het gratis gebitsspreekuur van onze tandheelkundige assistente. Zij kan u het tandenpoetsen voordoen en tips geven.

Er bestaan ook speciale hondenbrokken, die ervoor zorgen dat het gebit wat schoner blijft. De brokken zijn groter en brosser, waardoor het kauwen als een soort tandenpoetsbeurt kan worden beschouwd. Royal Canin Dental is bij ons verkrijgbaar. Ook bestaan er diverse soorten mondwater met een ontsmettende werking. U kunt een scheutje door het drinkwater doen en zo wordt de bek van de hond een aantal keren per dag ontsmet.

Behandeling

Indien uw huisdier veel tandsteen en ontstoken tandvlees heeft is het verstandig om het gebit van uw dier te laten reinigen onder sedatie. Indien de tandvleesontsteking zeer ernstig is kan het tandvlees teruggetrokken zijn en de wortel van het element bloot komen te liggen. Dan is het soms nodig om het element te trekken.Wij beschikken over ultrasone apparatuur om het gebit van uw hond te reinigen. Het gebit wordt na de behandeling tevens gepolijst. Mocht het nodig zijn kunnen wij ook direct elementen verwijderen.

Februari Maand van de Gebitsverzorging.

In de maand februari krijgt u 10% korting op de gebitsbehandeling en gebitsproducten.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.